רופאי שיניים » מאמרים וחדשות » תרופות סבתא לכאבי שיניים

תרופות סבתא לכאבי שיניים

כמו בכל תחום, גם רפואת שיניים מכילה לא מעט תרופות סבתא שעוזרות להתמודד עם כאבי שיניים, קיבצנו עבורכם כמה מהנפוצות והיעילות שביניהן.


אחת לחודש בערך אני מרגיש כאב מסוים בשיניים. מאחר ואין לי רצון להטריד אף רופא שיניים ובוודאי לא את הרופא שלי בשאלה, האם הכאב הוא כאב כתוצאה מדלקת או סתם כאב אקראי שנגרם מסיבות אליהן נגיע בהמשך, אני נוטה להשתמש בדברים שונים שיפחיתו את הכאב. מה שנקרא, תרופות סבתא.

בטרם נסביר על מספר תרופות סבתא ותרופות "אמיתיות" בתחום של רפואת שיניים, אני חייב לעצור ולומר, המאמר לא משמש המלצה והכותב, קרי אני, אינני ממליץ לאיש להשתמש בתרופה כזו או אחרת לצורך טיפול בכאב שיניים. להיפך, אם הינכם חשים כאב, לכו אל רופא שיניים מוקדם ככל שניתן, אחרתם אתם עלולים לגלות שאתם סובלים מדלקת או חור בשן ולא טיפלתם בה בזמן.

כיצד נולד כאב שיניים?

מלבד המקרים המוכרים של דלקות שיניים, דלקות חניכיים, חורים וכדומה, הרי שלא אחת אנו חשים כאבי שיניים כתוצאה מאכילת משהו קר מדי או חם מדי, כתוצאה מפצע עקב נשיכה של השיניים את החלק הפנימי של הלחי (מה שגורם לנו לחשוב שהכאב הוא מהשיניים), מכה שאנחנו מקבלים בשן, ועוד.

מלבד כדורים ונושא של כאבי שיניים תרופות לשיכוך כאבים, כמו אנטיביוטיקה, אדוויל, נורופון, אותם יש לקחת בהתאם להמלצות של רופא שיניים ועל פי המרשם, ישנן שורות של תרופות סבתא אותן ניתן לנסות, לפחות כדי למנוע כאב באופן מיידי.

תרופות סבתא: למה הן נחשבות כיעילות?

תרופות סבתא לכאבי שיניים עברו מפה לאוזן לאורך דורות, ואין זה מפתיע שממשיכים לסמוך עליהן ולסמוך עליהן גם היום. אבל מה יש בתרופות עתיקות יומין אלה שהופכות אותן ליעילות כל כך? התשובה טמונה במרכיבים הטבעיים ובתכונות שיש להם.

ראשית, רבות מתרופות סבתא מכילות תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי דלקתיות. לדוגמה, שטיפת מי מלח, תרופה פשוטה אך חזקה, עוזרת להפחית דלקת ולהרוג חיידקים בפה. זה יכול לספק הקלה זמנית מכאבי שיניים ולקדם ריפוי.

שנית, חלק מהתרופות הללו מכילות תכונות משככות כאב, שעוזרות להקהות את הכאב הקשור לכאב שיניים או לגרום הקלה על כאבים בשיני הבינה. ציפורן, למשל, מכילה אאוגנול, תרכובת טבעית בעלת תכונות משככות כאב. מריחת שמן ציפורן על האזור הפגוע יכולה לספק הקלה מרגיעה ולהקל על אי נוחות.

יתר על כן, רבות מתרופות סבתא מתמקדות בקידום היגיינת הפה ושמירה על בריאות הפה. על ידי שילוב מרכיבים כמו שום ובצל, בעלי תכונות אנטי-מיקרוביאליות, תרופות אלו עוזרות להרוג חיידקים מזיקים שעלולים לגרום לעששת ולמחלות חניכיים. שמייחסים גם פיתוחים נפוצים כמו לדוגמא, להשתמש בסילונית מים לשיניים לנוסחאות של תרופות סבתא.

בנוסף, תרופות אלו מדגישות לעיתים קרובות את החשיבות של טיפול טבעי ועדין לשיניים ולחניכיים. הם מתרחקים מכימיקלים קשים ובמקום זאת מסתמכים על תכונות הריפוי של עשבי תיבול, תבלינים וחומרים טבעיים. גישה זו יכולה להיות מועילה במיוחד עבור אנשים עם שיניים רגישות או אלה המעדיפים גישה הוליסטית יותר לבריאות הפה.

טיפול ביתי לחורים שיניים: הפתרון של סבתא

בכל הנוגע לטיפול בנושא של חורים בשיניים בבית, תרופת סבתא יכולה להיות פשוטה ויעילה במידה מסוימת. תרופה נפוצה אחת כוללת שימוש בשטיפות מי מלח כדי לעזור לנקות את האזור ולקדם ריפוי. ערבבו כפית מלח בכוס מים חמימים והשתמשו בה כשטיפת פה לאחר ארוחות או לפחות פעמיים ביום. שטיפת המים המלוחים לא רק עוזרת להסיר פסולת מהחור בשן אלא גם בעלת תכונות אנטי-מיקרוביאליות שיכולות להפחית את הסיכון לזיהום.

בנוסף לשטיפות במים מלוחים, תרופה ביתית נוספת עבור חור בשן היא שימוש בחומר אנטיבקטריאלי טבעי כמו דבש. מרחו כמות קטנה של דבש ישירות על החור בשן או השתמשו במקלון צמר גפן נקי כדי לטפטף אותו על האזור הפגוע. התכונות האנטיבקטריאליות של הדבש יכולות לסייע במניעת זיהום ולקדם ריפוי.

תרופה מסורתית נוספת לחור בשן היא שימוש בדחוס שמן ציפורן. שמן ציפורן, עם תכונותיו המרדימות והאנטיספטיות, יכול לספק הקלה זמנית בכאב ולסייע בהפחתת דלקת. השרו צמר גפן או חתיכה קטנה של בד נקי בשמן ציפורן והניחו ישירות על חור השן. השאר אותו למשך מספר דקות לפני הסרתו. עם זאת, חשוב לציין שיש להשתמש בשמן ציפורן במשורה ולא לבלוע, מכיוון שהוא עלול לגרום לגירוי או לתגובות אלרגיות.

נסיגת חניכיים: האם תרופות סבתא יכולות לעזור?

נסיגת חניכיים יכולה להיות בעיה דנטלית שכיחה שאנשים רבים מתמודדים איתה. אמנם ישנם מספר טיפולים מקצועיים זמינים, אך חלקם עשויים לתהות אם תרופות סבתא יכולות להציע הקלה כלשהי.

אחת התרופות הפופולריות היא מריחת שמן, כגון שמן קוקוס או שומשום, בפה במשך כמה דקות בכל יום. מאמינים שפעולה זו יכולה לסייע להסיר חיידקים ולקדם את בריאות החניכיים.

תרופה נוספת כוללת שימוש בג'ל אלוורה. לאלוורה יש תכונות אנטי דלקתיות שעשויות לעזור להרגיע חניכיים מגורות ולקדם ריפוי. מריחת כמות קטנה של ג'ל אלוורה על האזור הפגוע יכולה לספק הקלה זמנית.

בנוסף, שימוש בשטיפה במי מלח יכול להועיל לנסיגת חניכיים. ערבבו חצי כפית מלח בכוס מים חמימים ושטפו איתו את הפה פעמיים ביום. שטיפת מי מלח יכולה לסייע בהפחתת דלקת ולתמוך בבריאות החניכיים. לבסוף,

התרופה של סבתא לנסיגת חניכיים עשויה לכלול שימוש בתערובת של סודה לשתייה ומי חמצן. יש ליצור משחה על ידי ערבוב של שני המרכיבים הללו ולעס אותו בעדינות על החניכיים. סודה לשתייה יכולה לעזור לנטרל חומצות בפה, בעוד למי חמצן עשויות להיות תכונות אנטיבקטריאליות.

עם זאת, חשוב לציין כי בעוד שתרופות אלו עשויות לספק הקלה זמנית, הן אינן מהוות תחליף לטיפול שיניים מקצועי. אם אתם חווים נסיגת חניכיים, עדיף להתייעץ עם רופא שיניים כדי לקבוע את הסיבה הבסיסית ולקבל טיפול מתאים. הם יכולים לספק בדיקה יסודית, להציע ייעוץ מותאם אישית, ולטפל בכל החששות שיש לך לגבי בריאות הפה.

יש לזכור, שמירה על נוהלי היגיינת פה טובים, כגון צחצוח רגיל, שימוש בחוט דנטלי וניקוי מקצועי, היא המפתח למניעה וניהול של נסיגת חניכיים.

כאב שיניים בהריון: תרופות בטוחות מהמטבח של סבתא

כאב שיניים במהלך ההריון יכול להיות חוויה לא נוחה, אבל ישנן תרופות בטוחות מהמטבח של סבתא שיכולות לעזור להקל על הכאב.

תרופה אחת כזו היא שטיפת הפה בתערובת של מים חמים ומלח. פתרון פשוט זה יכול לעזור להפחית דלקת ולהרוג חיידקים, לספק הקלה זמנית.

תרופה מועילה נוספת היא שימוש בקומפרס קר או שקית קרח על האזור הפגוע. מריחת קומפרס קר יכול לעזור להרדים את הכאב ולהפחית את הנפיחות. גם לעיסה של ציפורן או מריחת שמן ציפורן על השן הכואבת יכולה לספק הקלה.

לציפורן יש תכונות טבעיות לשיכוך כאבים ויכולות לעזור להקל על כאבי שיניים במהלך ההריון.

בנוסף, שטיפה בתערובת של מים חמים וסודה לשתייה יכולה לעזור לנטרל חומצות בפה ולהפחית את הכאב.

חשוב לציין כי בעוד שתרופות אלו נחשבות בדרך כלל בטוחות במהלך ההריון, תמיד עדיף להתייעץ עם הרופא לפני שתנסה תרופות או טיפולים חדשים כלשהם. הם יכולים לספק הדרכה ספציפית למצב האישי  ולהבטיח את הבטיחות של ההיריונית ושל התינוק.

חשוב גם לשמור על שיטות היגיינת פה טובות במהלך ההריון, כגון צחצוח פעמיים ביום עם מברשת שיניים רכה ושימוש בחוט דנטלי מדי יום. בדיקות שיניים סדירות חיוניות לזיהוי וטיפול בבעיות שיניים לפני שהן מחמירות.

יש לזכור, בריאות השיניים והחניכיים יכולה להשפיע על הרווחה הכללית , ולכן חשוב לדאוג לבריאות הפה, במיוחד במהלך ההריון.

מי מלח לכאבי שיניים

מי מלח שימשו במשך מאות שנים כתרופה טבעית למחלות שונות, כולל כאבי שיניים. תרופה פשוטה אך יעילה זו נעשית על ידי ערבוב מלח עם מים חמימים לשטיפת פה מרגיעה. כאשר מי המלח שוהים בפה, הם עוזרים להפחית דלקת ולהרוג חיידקים שעלולים לגרום לכאב השיניים.

מי מלח פועלים על ידי הוצאת נוזלים מהאזור הפגוע, הם מפחיתים נפיחות ומספקים הקלה זמנית בכאב. בנוסף, התכונות האנטי-מיקרוביאליות של המלח עוזרות להרוג חיידקים שעשויים לגרום לכאב השיניים או לזיהום בשיניים.

כדי להשתמש בתרופת סבתא לכאבי שיניים זו, ממיסים חצי כפית מלח בכוס מים חמים. ודאו שהמים חמימים, לא חמים, שכן מים חמים עלולים לגרום לגירוי נוסף. לאחר שהמלח נמס, גרגרו את התמיסה בפה למשך כ-30 שניות לפני שיורקים אותה החוצה. חזרו על תהליך זה מספר פעמים ביום או לפי הצורך להקלה.

חשוב לציין כי בעוד שמים מלוחים יכולים לספק הקלה זמנית, הם אינם מהווים תחליף לטיפול שיניים מקצועי. אם כאב השיניים נמשך או מחמיר, חיוני לפנות לרופא שיניים. הרופא יאבחן את הגורם הבסיסי לכאב השיניים ויספק טיפול מתאים.

'תפוח ביום מרחיק את רופא השיניים': השפעת התפוחים על בריאות הפה

תפוחים מקושרים זה מכבר לבריאות פה טובה, והאמירה "תפוח ביום מרחיק את רופא השיניים" טומנת בחובה אמת. פרי פופולרי זה לא רק טעים אלא גם מועיל לשיניים ולחניכיים שלנו.

אחת הסיבות שתפוחים טובים לבריאות הפה היא המרקם הטבעי שלהם. כאשר אנו נוגסים בתפוח, פריכותו עוזרת להמריץ את ייצור הרוק. הרוק ממלא תפקיד חיוני בשמירה על בריאות הפה שכן הוא עוזר לשטוף חלקיקי מזון ולנטרל חומצות המיוצרות על ידי חיידקים בפה. מה שיכול לעזור במניעת עששת וחורים בשיניים.

יתר על כן, תפוחים הם מקור טוב לסיבים, שיכולים גם לתרום לבריאות הפה. המרקם הסיבי של תפוחים עוזר לשפשף את השיניים בזמן שאנו לועסים, ומתנהג כמברשת שיניים טבעית. התפוח יכול לעזור להסיר רובד, למנוע הצטברות של אבנית ולהפחית את הסיכון למחלות חניכיים.

בנוסף למרקם ותכולת הסיבים שלהם, תפוחים מכילים גם ויטמינים ומינרלים המועילים לבריאות הפה. הם מקור טוב לויטמין C, התומך בבריאות החניכיים ויכול לסייע במניעת דלקות חניכיים. תפוחים מכילים גם נוגדי חמצון שיכולים לסייע בהגנה על החניכיים ורקמות הפה האחרות מפני נזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים.

שום: תרופות סבתא לכאבי שיניים או סתם מיתוס?

בשל סגולותיו הרפואיות, שום שימש במשך מאות שנים להקלה על כאבי שיניים. למרות שהוא לא מהווה תרופה, יש כמה הוכחות המצביעות על כך ששום יכול לספק הקלה זמנית בכאבי שיניים.

תכונות אנטיבקטריאליות: אחת הסיבות לכך ששום שימש כתרופה לכאבי שיניים היא בשל תכונותיו האנטי בקטריאליות. שום מכיל תרכובת בשם אליצין, אשר הוכחה כבעלת השפעות אנטי-מיקרוביאליות. מריחת שן שום כתושה ישירות על השן הפגועה או החניכיים הרגישים עשויה לעזור להפחית את החיידקים הגורמים לכאב השיניים ולהעניק הקלה מסוימת.

השפעות אנטי דלקתיות: לשום יש גם תכונות אנטי דלקתיות, שיכולות לעזור להפחית נפיחות וכאב הקשורים לכאבי שיניים. התרכובות האנטי דלקתיות בשום עשויות לעזור להרגיע את הרקמות המודלקות סביב השן הנגועה, ולספק הקלה זמנית מאי הנוחות.

משכך כאבים טבעי: שום מכיל תרכובת הנקראת דיאליל גופרתי, שנמצאה כבעלת תכונות משככות כאבים. כך שהיא עשויה לעזור להקל על הכאב ולספק אפקט מקהה לכאב. יש אנשים שמוצאים הקלה על ידי הנחת חתיכה קטנה של שום כתוש ישירות על השן או החניכיים הפגועים.

עם זאת, חשוב לציין שבעוד ששום עשוי לספק הקלה זמנית בכאבי שיניים, הוא אינו מהווה תחליף לטיפול שיניים מקצועי. כאבי שיניים יכולים להיות סימן לבעיות שיניים בסיסיות, כגון חורים או זיהומים, שעלולים לדרוש טיפול מקצועי. תמיד כדאי להתייעץ עם רופא שיניים לאבחון נכון וטיפול מתאים.

בנוסף, ראוי להזכיר שלשום יש ריח חזק, שיכול להישאר בפה. וזה יכול ליצור אי נוחות, במיוחד במצבים חברתיים. לכן, אם החלטתם לנסות שום כתרופה לכאב שיניים, מומלץ לשטוף את הפה ביסודיות לאחר מכן כדי למזער את הריח.

האם ציפורן היא הסוד להקלה על כאבי שיניים?

ציפורן כבר מזמן נחשבת כתרופה טבעית להקלה על כאבי שיניים. החומר הפעיל בציפורן, אאוגנול, ידוע בתכונותיו משככות הכאב והאנטיבקטריאליות.  בשל היתרונות הפוטנציאליים שלו בהפחתת כאב ודלקת Eugenol משמש במוצרים דנטליים שונים, כולל משחת שיניים ומי פה.

ציפורן יכולה לספק הקלה זמנית בכאבי שיניים על ידי הרדמת האזור הפגוע. מריחת שמן ציפורן ישירות על השן או החניכיים יכולה לעזור להקל על הכאב הקשור לכאבי שיניים. השפעת ההרדמה של הציפורן יכולה לספק הקלה מיידית, מה שהופך אותה לבחירה פופולרית עבור אלה המחפשים תרופות טבעיות.

בנוסף לתכונותיו משככות הכאב, לציפורן יש גם השפעות אנטי-מיקרוביאליות. הוכח כי Eugenol מפגין פעילות אנטיבקטריאלית נגד זנים מסוימים של חיידקים הנפוצים בפה. תכונה זו יכולה לעזור להפחית את עומס החיידקים ועשוי למנוע התקדמות של עששת או זיהום.

אחת הדרכים להשתמש בציפורן כתרופת סבתא לכאבי שיניים היא על ידי הכנת משחת ציפורן. כל שיש לעשות הוא לטחון ציפורן שלמות לאבקה דקה ולערבב אותה עם כמות קטנה של מים ליצירת משחה. מרחו את המשחה ישירות על השן או החניכיים הפגועים להקלה זמנית.

חשוב לציין כי בעוד שציפורן יכולה לספק הקלה זמנית, היא אינה מהוות תחליף לטיפול שיניים מקצועי. כאבי שיניים יכולים להעיד על בעיות שיניים בסיסיות הדורשות אבחון וטיפול נאותים. תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא שיניים להערכה יסודית וטיפול מתאים.

תרופות סבתא לכאבי שיניים

בצל: פתרון מפתיע לכאבי שיניים

בצל אולי הוא לא הדבר הראשון שעולה בראש, כשחושבים על תרופות לכאבי שיניים, אבל הוא למעשה יכול לספק הקלה מפתיעה. הבצל מכיל תרכובת בשם אליצין, הידועה בתכונותיו האנטי-מיקרוביאליות והאנטי דלקתיות. תכונות אלו הופכות את הבצל לתרופה טבעית יעילה לכאבי שיניים ולבעיות אחרות בבריאות הפה.

כדי להשתמש בבצל להקלה על כאבי שיניים, ניתן לחתוך חתיכה קטנה של בצל ולהניח אותה ישירות על השן או החניכיים הפגועים. המיצים הטבעיים המשתחררים מהבצל יכולים לעזור להקהות את האזור ולהפחית את הכאב. בנוסף, התכונות האנטי-מיקרוביאליות של אליצין יכולות לעזור להדוף חיידקים שעלולים לגרום לכאב השיניים או לתרום לעששת.

דרך נוספת להשתמש בבצל להקלה על כאבי שיניים היא על ידי הכנת מי פה בצל. קוצצים בצל ומשרים אותו במים חמימים למשך כמה דקות. הניחו לתערובת להתקרר ולאחר מכן השתמשו בה כמי פה, גרגרו אותה סביב הפה למשך דקה או שתיים לפני שתירקו החוצה. הבצל יכול לעזור להפחית את הדלקת ולספק הקלה זמנית מכאבי כאבי שיניים.

חשוב לציין שבצל אמנם יכול לספק הקלה זמנית, אך הוא אינו מהווה תחליף לטיפול שיניים מקצועי. כאבים יכולים להיות סימן לבעיות שיניים בסיסיות הדורשות אבחון וטיפול נאותים. כדי לקבל הערכה יסודית וטיפול מתאים יש להתייעץ עם רופא שיניים.

תה מנטה: התרופה האהובה על סבתא לכאבי שיניים?

תה מנטה הוא לא רק משקה מרענן אלא גם מתרופות סבתא לכאבי שיניים, זו תרופה פופולרית לכאבי שיניים שעברה במשך דורות. תכונות הקירור וההרדמה של מנטה יכולות לספק הקלה זמנית בכאבי שיניים. כאשר צורכים אותו כתה, המנטול שבמנטה פועל כמשכך כאבים טבעי ויכול לעזור להקל על אי הנוחות באזור הפגוע.

להכנת תה מנטה, תבלו כפית עלי מנטה מיובשים בכוס מים חמים למשך כ-10 דקות. הניחו לתה להתקרר לפני שתקחו לגימות קטנות וגרגרו אותו סביב הפה, תוך התמקדות באזור שבו נמצא כאב השיניים. הקרירות של התה יכולה לעזור להרגיע את הכאב ולהפחית את הדלקת.

מלבד תכונות ההרדמה, לתה מנטה יש גם תכונות אנטיבקטריאליות שיכולות לסייע במאבק בזיהומים בפה. תכונה זו יכולה להיות מועילה במיוחד עבור כאבי שיניים הנגרמים על ידי דלקות חניכיים או דלקות שיניים. הפעולה האנטיבקטריאלית יכולה לעזור להרוג את החיידקים האחראים לזיהום ולקדם ריפוי.

חשוב לציין כי בעוד שתה מנטה יכול לספק הקלה זמנית, הוא אינו מהווה תחליף לטיפול שיניים מקצועי. כאבי שיניים יכולים להיות סימן לבעיות שיניים בסיסיות הדורשות אבחון וטיפול נכון. תה מנטה יכול לשמש כתרופה משלימה לניהול כאב ודלקת לפני פנייה לעזרה מקצועית.

דלקת חניכיים תרופות סבתא

דלקת חניכיים, מחלת חניכיים נפוצה המאופיינת בדלקת ודימום בחניכיים, יכולה להיות מקור לאי נוחות וכאב. למרבה המזל, תרופת סבתא למצב זה יושבת במדף התבלינים - כורכום. תבלין צהוב זה, הנפוץ במטבח ההודי, שימש במשך מאות שנים בשל סגולותיו הרפואיות, להרגעת דלקת חניכיים. כורכום מכיל תרכובת בשם כורכומין, בעלת השפעות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון חזקות.

כדי להשתמש בכורכום לדלקת חניכיים, הכינו משחה על ידי ערבוב כפית אבקת כורכום עם כמה טיפות מים או שמן קוקוס. יש למרוח את המשחה ישירות על החניכיים המודלקות ולהשאיר אותה למשך 10 עד 15 דקות לפני שטיפה במים חמימים. התכונות האנטי דלקתיות של הכורכומין יכולות לסייע בהפחתת דלקת חניכיים ולהקלה על תסמיני דלקת חניכיים.

בנוסף, התכונות האנטי-בקטריאליות של הכורכום יכולות לסייע במאבק בחיידקים האחראים לדלקות חניכיים. על ידי מריחת משחת כורכום באופן קבוע, אפשר ליצור סביבה בריאה יותר של הפה ולמנוע התקדמות של דלקת חניכיים.

חשוב לציין שכורכום יכול להכתים בקלות משטחים, כולל שיניים ובגדים. לכן, עדיף להיות זהירים בעת מריחת המשחה ולשטוף היטב לאחר השימוש. בעוד שכורכום יכול לספק הקלה ולסייע בטיפול בדלקת חניכיים, חיוני להתייעץ עם רופא שיניים לצורך הערכה מקיפה וטיפול מתאים.

טיפים של סבתא להיגיינת הפה

שמירה על היגיינת פה טובה חיונית למניעת כאבי שיניים ובעיות שיניים אחרות. החוכמה של סבתא כוללת כמה עצות חשובות שיכולות לעזור לשמור על בריאות השיניים והחניכיים.

ראשית, חשוב לצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום באמצעות משחת שיניים פלואוריד. סבתא תמיד הדגישה את החשיבות של צחצוח שתי דקות כדי להבטיח ניקיון יסודי. יש לזכור לצחצח בעדינות בתנועות סיבוביות, תוך שימת לב לכל משטחי השיניים.

יחד עם הצחצוח, יש להשתמש בחוט דנטלי מדי יום. שימוש בחוט דנטלי מסייע להסיר רובד וחלקיקי מזון בין השיניים ולאורך קו החניכיים, למקום שבו מברשת השיניים לא יכולה להגיע.

המלצה נוספת מבית סבתא היא להשתמש במי פה כשלב נוסף בשגרת היגיינת הפה. שטיפת פה עוזרת להרוג חיידקים ומרעננת את הנשימה.

טיפ נוסף הוא להגביל מזון ומשקאות ממותקים וחומציים. אלה יכולים לתרום לעששת ושחיקה. במקום זאת, לבחור בתזונה מאוזנת ועשירה בפירות, ירקות ומוצרי חלב המספקים רכיבי תזונה חיוניים לשיניים ולחניכיים חזקות.

מתי לפנות לרופא השיניים?

אם אתם חשים כאב שיניים שאיננו חולף, תפנו מיידית אל רופא שיניים. ייתכן שמדובר בתחילתה של דלקת בשן או לחילופין חור שגדל והחל להשפיע. הכאב יכול להיות מורגש מיד כשקמים בבוקר , כאשר אנחנו לועסים או מצחצחים שיניים.

חשוב לשים לב מתי הוא מתחיל, האם חשתם שינוי כללי או נקודתי (ייתכן שהכאב הוא תוצר של משהו הרבה יותר חמור), ואיפה בדיוק הוא מורגש, האם בכל הפה או בנקודה ספציפית. כמובן, שגם במקרים של כאבי חניכיים תרופות סבתא לא תמיד עוזרות, זה לא מזיק לנסות, אבל לא לשכוח שלעיתים אי אפשר להימנע מביקור אצל רופא שיניים. תהיו בריאים!

כאב שיניים יכול להתריע בפנינו על דלקת, ריקבון בשן, חור ומגוון של בעיות אחרות. לכן חשוב ללכת לרופא ולא להסתמך רק על תרופות סבתא - כי למרות שהן נשמעות מבטיחות הן לא תמיד מקיימות.

Related Articles

מהו רופא פרטי ובאילו מצבים פונים לאחד

מהו רופא פרטי ובאילו מצבים פונים לאחד

רופא פרטי, הוא איש מקצוע בתחום הבריאות הפועל באופן עצמאי או כחלק ממרפאה פרטית מחוץ למערכת הבריאות הציבורית. רופאים אלה עובדים בדרך כלל על...

דחיקת לשון - התסמינים, הגורמים ודרכי הטיפול

דחיקת לשון - התסמינים, הגורמים ודרכי הטיפול

דחף הלשון, הידוע גם בשם חוסר איזון שרירי אורופציאלי, הוא מצב שבו הלשון דוחפת אל השיניים הקדמיות במהלך בליעה, דיבור או מנוחה. תנועת לשון חריגה...

פתרונות מתקדמים להשתלת שיניים

פתרונות מתקדמים להשתלת שיניים

השתלת שיניים נחשבת לטיפול רפואי נפוץ הרבה יותר מכפי שהיינו רוצים שהוא יהיה. היא נכנסת לתמונה כאשר אנחנו סובלים משיניים חסרות או פגומות לחלוטין,...

כל מה שרציתם לדעת על ביטוח שיניים

כל מה שרציתם לדעת על ביטוח שיניים

קרוב ל-10 אחוז מהישראלים מחזיקים בביטוח שיניים, זאת למרות שההוצאה על טיפולי שיניים תופסות אחוז דומה מכלל ההוצאות על טיפולים בריאותיים       מחקרים...

נסיגת חניכיים - ממה זה נגרם ואיך מטפלים

נסיגת חניכיים - ממה זה נגרם ואיך מטפלים

חמישים אחוז מהצעירים סובלים מנסיגת חניכיים, קרוב ל90 אחוז מבני שישים ומעלה סובלים גם היא מהתופעה. כיצד מתמודדים מולה? אתם הולכים אל רופאי...